Een beter milieu begint bij jezelf

ABD Nissan verkoopt al vanaf 2011 actief elektrische auto’s en mag zich dan na 8 jaar ervaring ook gerust specialist noemen. Niet alleen als het gaat om kennis van de techniek, maar zeker ook om de kennis van de financiële kant kunnen onze adviseurs u alles vertellen. ABD maakt dus echt het onderscheid! U krijgt bij ABD niet alleen advies over de auto, maar zeker ook over de bijzondere financiële voordelen die elektrisch rijden biedt.  Ze vertellen u graag alles KIA, MIA en VAMIL en eventuele subsidies of laadpalen thuis én op het werk!

Kortom, ABD is de expert als het gaat om elektrisch rijden. De Friese Nissan dealer is niet agressief op zoek naar klanten voor elektrische auto’s, maar juist naar ambassadeurs voor een schoner milieu. De klant kiest dus bij ABD bewust voor een uitstootvrije auto en krijgt hier de beste dealer van Nederland bij cadeau! Wat wilt u nog meer? Tevens is ABD nauw betrokken bij evenementen zoals Fossielvrij Friesland, Reuzedei etc. om zo een steentje bij te dragen aan een beter milieu, want een beter milieu begint bij jezelf…

De voordelen van elektrisch rijden

Goed voor het milieu

Een elektrische auto stoot, in tegendeel tot een auto met verbrandingsmotor, geen CO2 uit. Daarnaast produceren zij geen fijnstof en stikstofoxiden, wat in de binnensteden grote milieuvoordelen biedt. Maakt u daarnaast gebruik van groene stroom (afkomstig uit duurzame energiebronnen) in tegenstelling tot grijze stroom (opgewekt met behulp van fossiele brandstoffen), dan bent u helemaal op de juiste weg!

Laag in onderhoud en energieverbruik

Een elektrische auto vergt vele malen minder onderhoudskosten dan een auto met verbrandingsmotor, gezien het geringe onderhoud aan de elektromotor. Daarnaast kunt u enorm veel geld besparen op de brandstofkosten, u verbruikt in plaats van benzine of diesel, elektriciteit. Afhankelijk van het aantal kilometers kan dit oplopen tot enkele duizenden euro’s per jaar. Al helemaal als u zelf zonnepanelen heeft.

Fiscaal aantrekkelijk

Elektrisch rijden brengt nogal wat financiële voordelen mee. Zo is een elektrische auto vrijgesteld van BPM en wegenbelasting! Bovendien betalen zakelijke leaserijders slechts 4% bijtelling over de cataloguswaarde van een volledig elektrische auto. Voor ondernemers kunnen er dan nog verschillende subsidies mogelijk zijn, zoals de MIA, VAMIL en KIA. Meer informatie hierover vindt u verder onderaan de pagina.

Het opladen

Hoe werkt opladen?

Om een elektrische auto te laden, is eer een laadkabel, laadpaal en een laadpas nodig. Met een laadpas kunt u zich identificeren bij uw eigen laadpaal thuis of bij een publieke laadpaal. Deze pas dient tevens als betaalpas bij publieke laadpunten. Het is niet persé nodig om thuis een laadpaal te hebben, u kunt ook laden via een regulier stopcontact (220V), echter neemt dit meer tijd in beslag.

Waar kan ik opladen?

U kunt laden bij uw eigen (private) laadpaal of bij publieke laadpalen. Een laadpaal op eigen terrein mag altijd neergezet worden, hiervoor hoeft u geen abonnement af te sluiten. Een publieke laadpaal is eigendom van de gemeente, soms zijn deze gratis te gebruiken maar vaak is er een laadpas benodigd. Heeft u niet de mogelijkheid tot het neerzetten van een eigen laadpaal? Dan kunt u een laadpaal aanvragen bij de gemeente.

Hoe lang duurt opladen?

De laadtijd is afhankelijk van hoe snel uw auto kan laden en de manier van laden. Gebruikt u een 220V lader, dan kan het zomaar 18 uur duren voordat de accu volledig is geladen. Bij een publieke laadpaal duurt dit gemiddeld zo’n 5 uur. Maar bij een snellaadpaal kunt u binnen een half uur al weer vol zijn. Deze snellaadpalen zijn helaas nog schaars en zijn veelal langs de snelweg te vinden (zie Fastned).

Subsidies voor ondernemers

MIA

Milieu-investeringsaftrek

Investeert u in een elektrische personen- of bestelauto? Dan komt u in aanmerking voor de milieu-investeringsaftrek (MIA), u kunt hierbij tot 27% van de investering (tot €40.000,-) aftrekken van uw fiscale winst. Interessant, aangezien u hierdoor minder winstbelasting betaalt. Meer informatie via RVO.nl.

VAMIL

Willekeurige afschrijving milieu-investeringen

Deze regeling is vaak in combinatie met de MIA. Met de willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL) kunt u investeringen op een willekeurig moment afschrijven tot 75%. Door sneller afschrijven vermindert u de fiscale winst en betaalt u minder belasting in dat jaar, dit kan rente- en liquiditeitsvoordelen bieden.

KIA

Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek

Investeert u in een elektrische bestelauto? Dan kunt u naast de MIA en VAMIL tevens aanspraak maken op de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). De hoogte van de aftrek hangt af van andere investeringen welke u gedurende het boekjaar doet, maar kan oplopen tot 28% van het investeringsbedrag.

De elektrische modellen van Nissan

LEAF
SIMPLY AMAZING

VANAF
€ 34.990
Bereken uw prijs

E-NV200 EVALIA
DE 100% ELEKTRISCHE MPV

VANAF *
€ 44.159
*Aanbevolen catalogusprijs incl. BTW

E-NV200 VAN
100% ELEKTRISCHE BEDRIJFSWAGEN

VANAF *
€ 28.850
*Aanbevolen catalogusprijs excl. BTW

Uw contactpersonen

Erwin Middelbos 

06 54 65 36 90 Mailen

Sietse Bosgraaf  

06 10 00 85 18 Mailen