Start van subsidieregeling elektrische bedrijfswagens

Net als bij personenauto’s zet de overheid in op verduurzaming van het Nederlandse bedrijfswagenpark. Vooral het MKB weet de overstap naar een elektrische bedrijfswagen nog niet te maken. De overheid wil steeds meer toe naar een emissievrij centrum om zo haar klimaatdoelen te behalen.  Om ondernemers te stimuleren voor het aanschaffen van een elektrische bedrijfswagen introduceert de overheid een subsidieregeling voor volledig elektrische bedrijfswagens. De kansen die hierdoor ontstaan worden hieronder uitgelegd.

Vanaf 15 maart 2021 is het mogelijk om als zakelijke klant de subsidieaanvraag in te dienen via de website van de RVO. Deze regeling  loopt tot en met december 2025 en geldt voor elektrische bedrijfswagens waarbij het budget ieder jaar een maximum kent. Zo is dit budget voor 2021 vastgesteld 22 miljoen euro.

Dankzij de subsidieregeling wordt het prijsverschil tussen de conventionele bedrijfswagen met dieselmotor en een elektrisch alternatief verkleind waardoor het aantrekkelijker is voor ondernemers om nu toch de stap naar elektrisch te maken.

Ook is het mogelijk als kleine ondernemers zoals ZZP’ers, timmermannen, loodgieters, etc. om in aanmerking te komen voor een extra vergoeding. Bij inruil van een oude bestelauto kan daar dan een financiële vergoeding tegen overstaan. Hoe deze regeling gaat worden uitgekeerd is nog niet bekend.

ABD Nissan - ENV200 actie

Door het beschikbaar maken van de subsidieregeling betekend dit ook dat de elektrische bedrijfswagens van Renault binnen het bereik van een nog breder publiek komen. De subsidie in combinatie met de sinds 1 januari verhoogde RBQ-ondersteuning én ondersteuning op een laadpunt maken de nieuwe E-NV200 Van een van de voordeligste elektrische bedrijfswagens in Nederland.

Wilt u meer weten over hoe en wanneer u in aanmerking kan komen voor de subsidieregeling voor elektrische bedrijfswagens? Bezoek dan de volgende link waar wij van ABD al uw vragen beantwoorden, of stuur een mail naar ABD.