Nissan opent orders voor nieuwe Qashqai

Body

Baanbrekende crossover nóg aantrekkelijker voor dezelfde prijs

Nissan opent de orderboeken voor de nieuwe Qashqai. De derde generatie van de baanbrekende crossover heeft een nog opvallender en dynamischer exterieurdesign, met name dankzij de nieuw ontworpen voorzijde.

 

De sfeer in het interieur van de Nissan Qashqai is nu nog verfijnder dankzij nieuwe sfeerverlichting, nieuwe bekleding en nieuwe materialen op het dashboard en de middenconsole. In de uitvoeringen Tekna en N-Design kunnen klanten ook rekenen op Alcantara®-stoelbekleding. Daarnaast is het aantal veiligheidsfeatures verder uitgebreid, terwijl ze een intuïtieve bediening garanderen. Zo zijn rijhulpmiddelen met twee eenvoudige kliks aan te passen.

Hoogwaardige technologie
Het technologisch vooruitstrevende karakter van de Qashqai wordt verder versterkt door de verbeterde 3D Intelligent Nissan Around View Monitor (AVM) met 360°-beeld en ‘Invisible Hood’-functie. Hiermee is de positie van de voorwielen te zien alsof de motorkap onzichtbaar is. Als onderdeel van het infotainmentsysteem NissanConnect beschikt de nieuwe Qashqai als eerste Nissan in Europa over de geïntegreerde, online diensten van Google.

Vier motorvarianten
Nissan levert de nieuwe Qashqai met keuze uit vier motorvarianten, te beginnen met de 103 kW (140 pk) sterke Mild Hybrid benzineversie met een handgeschakelde versnellingsbak. Er is ook een krachtigere Mild Hybrid met een vermogen van 116 kW (158 pk), die beschikbaar is met een handgeschakelde versnellingsbak of Xtronic automatische transmissie. Tot slot is de Qashqai leverbaar met Nissans unieke en innovatieve e-POWER-aandrijflijn met 140 kW (190 pk), die de sensatie van 100% elektrisch rijden biedt zonder te hoeven opladen.

Uitgebreide standaarduitrusting
Alle uitvoeringen van de nieuwe Nissan Qashqai hebben een uitgebreide standaarduitrusting. Ondanks alle verbeteringen en extra voorzieningen zijn de prijzen ongewijzigd. De line-up van de nieuwe Nissan Qashqai begint bij de uitvoering Acenta, voor prijzen vanaf € 39.040. Deze versie heeft nu een 12,3” centraal scherm, draadloze Apple CarPlay® en Android AutoTM, led-koplampen en -achterlichten en Intelligent Key.

 Na de Acenta volgt de N-Connecta (vanaf € 41.490). Tot de standaarduitrusting behoren onder meer het ProPILOT-systeem voor semi-autonoom rijden, de 3D Intelligent AVM, 360° parkeercamera’s, aanpasbare omgevingsverlichting en geïntegreerde Google-diensten.

De Nissan Qashqai is er ook als Tekna (vanaf € 43.590), met zaken als een elektrisch verstelbare bestuurdersstoel met geheugenfunctie, aanpasbare sfeerverlichting (met meer lichtpunten), een tweetraps signatuurverlichting aan de voorzijde, ‘superrode’ achterlichten en sequentiële knipperlichten voor en achter. Wie kiest voor de Tekna Plus (vanaf € 49.090) krijgt kan rekenen op 20” lichtmetalen velgen, lederen stoelbekleding, verwarmbare voorstoelen inclusief massagefunctie, een panoramisch glazen dak en een premium BOSE® audiosysteem.

Aantrekkelijke N-Design
Nieuw in het aanbod van de Nissan Qashqai is de uitvoering N-Design (vanaf € 43.590). Die vult het gat tussen de N-Connecta en Tekna en biedt een rijke uitrusting in combinatie met een aantal unieke designelementen. Denk aan dorpels en bumpers in carrosseriekleur, glanzend zwarte dakrails en inzetstukken, een zwart dak, zwarte buitenspiegels en nieuwe ontworpen 20” lichtmetalen velgen met verschillende patronen waarmee deze uitvoering zich extra onderscheidt. Het interieur van de Qashqai N-Design wordt gekenmerkt door een combinatie van leder en Alcantara®-bekleding.